Моите канали понекогаш го намалуваат и замрзнуваат

Претпоставуваме дека користете мрежен кабел од вашиот рутер на вашиот уред.
Ако не, почнете со вметнување мрежен кабел за да видите дали проблемите завршуваат.
Ако проблемот не престане, може да биде затоа што вашата мрежа ги уништува пакетите во сообраќајот помеѓу нашиот сервер и Вашиот уред, што значи дека рамките навистина не ги следат.
За да го надминете ова, треба да ги оптимизирате поставувањата во вашиот рутер. Некои даватели на широкопојасен интернет (како што е Bahnhof) можат да имаат поголеми проблеми со овие и не можат секогаш да се договараат

Има некои луѓе кои можат да доживеат заостанување, замрзнување и други работи кога користат IPTV, без оглед на добавувачот.
Или дека тоа не функционира и стои и buffers / connectar.
Ова обично се должи на неуреден рутер, рутер кој не може правилно да ги дистрибуира пакетите и фрагментацијата на пакетите.
Ова исто така важи и за оние кои не можат да се поврзат со каналот и само стои и се вртат или се поврзуваат.

Нема инструкции, бидејќи постојат стотици различни рутери на пазарот и секој има различно. Но подесувањата и концептот се исти за сите брендови, само за да го пронајдете поставувањето во рутерот.
Прво, пробајте го ова:
1. Проверете ја вашата интернет брзина на speedtest.net.
   Потребно е најмалку 30 Mbps за IPTV да работи добро.

2. Променете DNS 1 и 2 во вашата апликација / кутија или рутер до DNS на Google кој е 8.8.8.8 и 8.8.4.4

Ако ова не функционира, пробајте да го стартувате интернет кабелот директно на приклучокот за широкопојасен интернет за да бидете сигурни дека тоа не е рутер кој ја става проблемот
Дали ниту едно од горенаведените решенија не функционира?
Контактирајте со нас и опишете го вашиот проблем
  • Email, SSL
  • 2 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Related Articles

Вчитувачот портал не успеа или Грешка при вчитување портал

Таа вели: "Вчитувачот портал не успеа или" Грешка при вчитување портал "?Ова е затоа што вашата...